פופקורן טופו – נשנוש מלא בחלבון | השף הלבן

פופקורן טופו – נשנוש מלא בחלבון

חוששים להשתמש בטופו? צאו מהסרט! מתכון לנשנוש כיפי, קליל ועשיר בחלבון שאוכלים כמו פופקורן: קוביות טופו בטמפורה קריספית, ולצידן רוטב חריף שמשתלב מושלם!

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל3 מנות:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש
  • ½ כפית שום גבישי
  • 150 גרם תערובת טמפורה (ניתן למצוא במחלקה האסייתית בכל רשתות השיווק)
  • 1/2-1 כוס סודה קרה מאוד
  • קורט מלח
  • גרידה מלימון שלם
לטיגון עמוק:
  • שמן קנולה
מטבל:
  • 3 כפות מיונז
  • 1 כף רוטב סריראצ׳ה/צ׳ילי חריף
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • עירית/בצל ירוק להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    חותכים את קוביית הטופו לקוביות בגודל ביס.

  • 03.

    מערבבים סויה, ג’ינג’ר ושום גבישי בקערה ומשרים בה את קוביות הטופו לרבע שעה לפחות.

  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים אבקת טמפורה, מלח, סודה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי אך לא נוזלי מידי. מומלץ להתחיל מחצי כוס סודה ולהוסיף את היתרה במידה והעיסה סמיכה מידי. חשוב להימנע מערבוב יתר של הבלילה.

  • 05.

    מחממים שמן בסיר עמוק.

  • 06.

    טובלים את קוביות הטופו בבלילה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.

  • 07.

    מוציאים את הטופו המטוגן למסננת ולא לנייר סופג, על מנת לשמור על קריספיות. מפזרים את גרידת הלימון ונקפיץ את הטופו במסננת.

  • 08.

    מאחדים את מרכיבי המטבל ומגישים בעיטור עירית או בצל ירוק.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(19)