נתחי טופו צרובים בסלסה ירוקה חריפה | השף הלבן

נתחי טופו צרובים בסלסה ירוקה חריפה

רגע, עדיין לא ניסיתם להכין טופו?! לבת שי יש בשבילכם את המתכון המושלם לפעם הראשונה: נתחי טופו צרובים עם סלסה ירוקה. קל, טעים ופתרון מעולה להעשרת התפריט

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" עם בזיליקום או בטעם טבעי
  • שמן זית
לסלסה:
  • צרור עלי כוסברה
  • צרור שמיר
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • פלפל ירוק חריף
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    פורסים את קוביית הטופו לפרוסות בעובי ס״מ.

  • 03.

    מעבירים את כל מרכיבי הסלסה לבלנד וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • 04.

    מעבירים את נתחי הטופו לקערה עם סלסה ומשרים כרבע שעה לפחות.

  • 05.

    משפדים את הנתחים על שיפודים, מזלפים מעט שמן זית וצורבים על מחבת חמה עד לחריכה קלה.

  • 06.

    לאחר מכן, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור ומגישים.

  • 07.

    מומלץ להגיש את הסלסה גם כמתבל לצד הנתחים לחיזוק הטעמים או לצד טחינה ביתית.

הכנת? כאן מדרגים
(18)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.