מתכון להמבורגר טבעוני עם מלא חלבון
מתכון להמבורגר טבעוני עסיסי וטעים במיוחד שמכינים בקלי קלות מטופו ועדשים. אנחנו שדרגנו אותו עם פטריית פורטבלו צלויה, אבל אתם יכולים לשדרג עם כל תוספת שתבחרו
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 חבילה טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 2 כוסות עדשים שחורות (בלוגה) מבושלות ומסוננות
- 1/3 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל להכנה מהירה
- 1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כף בהרט
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות טחינה גולמית
- שמן לטיגון
להגשה:
- לחמניות המבורגר (אפשר גם מחיטה מלאה)
- עלי חסה סלנובה
- עגבנייה פרוסה
- בצל סגול פרוס
- פטריות פורטבלו צלויות
- קטשופ
- חרדל
להגשה בצד: צ'יפס או ירקות טריים
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי ההמבורגר לעיסה חלקה
-
02.
יוצרים בעזרת ידיים משומנות קציצות המבורגר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה
-
03.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה
טיימר מופעל
-
04.
מרכיבים את ההמבורגר:מורחים על צד אחד של לחמנייה את הממרחים, מניחים חסה, עגבנייה ובצל סגול , מניחים את ההמבורגר ומעל בצל מטוגן ואת חצי הלחמנייה הנוספת
-
05.
מגישים לצד צ'יפס
הידעת?
רוצים לאפות במקום לטגן?
מניחים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה משומן היטב, מרססים מעט שמן על פני החלק העליון של קציצות ומכניסים לאפייה בתנור ל-25-30 דקות בחום של 180 מעלות, עד להשחמה
הכנת? כאן מדרגים