לביבות פיצה אפויות
מתכון חגיגי וטרנדי במיוחד של רון יוחננוב לחנוכה: לביבות אפויות שהן בעצם מיני פיצות! אנחנו בטוחים שהילדים שלכם יעופו עליהן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהונתן בן חיים
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל10-12 יחידות:
ללביבות:
- 2 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים (אפשר גם להשתמש בבטטות)
- ½ כוס פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1/4 כוס עלי בזילקום או פטרוזיליה קצוצים דק
- 1 ביצה
- 1/3 כוס קמח (רגיל או מלא או כוסמין או ללא גלוטן – לבחירתכם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תרסיס שמן לשימון נייר האפייה
לטופינג:
- רוטב פיצה מוכן
- 1/3 שקית (100 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- תוספות לבחירה: זיתים / פטריות / תירס
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות בחום עליון תחתון
-
02.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הלביבות עד שמתקבלת תערובת אחידה
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בעזרת תרסיס שמן
-
04.
יוצרים לביבות ומניחים על התבנית – חשוב לשטח אותן מעט
-
05.
אופים בתנור כ-15 דקות או עד הזהבה
טיימר מופעל
-
06.
מוצאים מהתנור, מניחים מעל כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה ותוספות ומחזירים לתנור ל-5 דקות או עד שהגבינה מותכת
טיימר מופעל
-
07.
מגישים חם. חג שמח!
הכנת? כאן מדרגים