פבלובה עם תותים
מחפשים להרשים? מעולה! יש לנו בשבילכם את המתכון הקלאסי לפבלובה מרשימה ויפהפייה עם רוטב תותים וקרם שמנת טעים במיוחד.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 5 חלבונים
- קורט מלח
- 1 כפית מיץ לימון
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן" קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חבילת תותים שטופים ללא העוקץ
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-110 מעלות.
-
02.
הכנת המרנג: בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר ואבקת הסוכר. מניחים בקערת מיקסר את החלבונים, מלח ומיץ לימון. מתחילים להקציף במהירות בינונית. כאשר מתקבל קצף עדין מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים למהירות גבוהה וממשיכים להקציף כ2-3 דקות עד שמתקבל קצף יציב.
טיימר מופעל
-
03.
מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה. מניחים במרכז את במרנג ובעזרת כף או לקקן מעצבים לתחתית גבוהה בקוטר 20 ס"מ. מעבירים לתנור ל-4 שעות, עד שהמרנג מתייצב. מוציאים ומצננים, שומרים בטמפ' החדר עד להגשה.
-
04.
הכנת הקרם: בקערת מיקסר מניחים את השמנת ותמצית הוניל. מקציפים במהירות בינונית כדקה שתיים עד שמסמיכה קלות. מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי ההקצפה, מקציפים לקצף רך במרקם יוגורט. מעבירים מיד למקרר.
-
05.
הכנת רוטב התותים: במעבד מזון טוחנים חצי מכמות התותים יחד עם הסוכר ולימון. מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים תוך כדי בישול, ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מצננים במקרר. חותכים את יתר התותים לרבעים.
טיימר מופעל
-
06.
הרכבת הפבלובה: מניחים את המרנג על צלחת הגשה. יוצקים את הקרם מעל המרנג, מעליו יוצקים את הרוטב ומעטרים ברבעי תות. מגישים מיד.