בראוניז מסקרפונה ואגוזי לוז ללא גלוטן - נטלי לוין | השף הלבן

בראוניז מסקרפונה ואגוזי לוז ללא גלוטן

לא תאמינו שהבראוניז האלו ללא גלוטן! מתכון של נטלי לוין לבראוניז מדהימים ושוקולדיים עם מרקם נימוח בזכות גבינת המסקרפונה. מתכון חובה לכל מכורי השוקולד

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז מסקרפונה ואגוזי לוז
צילום: אפיק גבאי (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל16 חתיכות:

לבראוניז:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 3/4 כוס (70 גרם) אגוזי לוז קלויים טחונים לאבקה
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
לקישוט:
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

  • 02.

    מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את המסקרפונה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין הוספה להוספה.

  • 06.

    מוסיפים אבקת קקאו ואגוזים טחונים וטורפים רק עד שאחיד.

  • 07.

    יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

  • 08.

    אופים במשך 20-25 דקות או עד שהדפנות של הבראוניז מעט נסדקות אך החלק המרכזי עדיין קצת רך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מצננים לחלוטין לפני הציפוי.

  • 10.

    ציפוי וקישוט: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. טורפים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.

  • 11.

    יוצקים את הציפוי על גבי הבראוניז ומיישרים.

  • 12.

    מפזרים אגוזי לוז קצוצים בחלק העליון לקישוט.

  • 13.

    מצננים כחצי שעה במקרר להתייצבות.

  • 14.

    חותכים לקוביות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)