פיצה צהובה עם פולנטה וגבינות
כזאת פיצה מיוחדת – עדיין לא ראיתם! מתכון נפלא וחגיגי לשבועות לפיצה עשירה בטעמים עם פולנטה וגבינות נהדרות שתשדרג את שולחן החג

המרכיבים ל 2 פיצות בינוניות:
- 3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 2 כפיות (20 גרם) מלח
- 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 2 ו-1/2 כוסות (580 מ"ל) מים
- 2/3 כוס קמח תירס לפולנטה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 כף (10 גרם) חמאה
- 1/2 כוס גרגרי תירס טריים ומבושלים או משימורים
- 60 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 3 כפות שמן זית – לשימון התבנית
- 1 חבילה (150 גרם) גבינת צ'דר "COLLECTION" מגוררת
- 1 חבילה (150 גרם) גבינת מנצ'גו או איבריקו "COLLECTION" מגוררת
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד שהמים והמלח לא יונחו ליד השמרים) ולשים במשך דקה עד שהבצק מתאחד ובודקים את מצב הלחות שלו.
-
02.
אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח.
-
03.
ממשיכים ללוש כ-8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הפולנטה: שמים בסיר בינוני את קמח התירס, חלב והשמנת, מבשלים על להבה בינונית כ-4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, התירס ופתיתי הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים את תבנית התנור בשמן זית.
-
06.
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים לעיגולים בקוטר 35-30 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור ומעבירים לתבנית. מורחים את הפולנטה על הבצק, ומפזרים מעל את גבינת הצ'דר והמנצ'גו/איבריקו.
-
07.
אופים כ-18-14 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.
טיימר מופעל