פשטידת ארטישוק וגבינות- שילוב טעמים מעולה | השף הלבן

פשטידת ארטישוק וגבינות

סידרנו לכם מתכון לפשטידה קלילה עם שתי שכבות ושילוב טעמים מעולה של ארטישוק וגבינות. מומלצת לארוחת ערב משפחתית או לבראנץ' משודרג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ארטישוק וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6-8:

  • 1 קוטג' תנובה 5% או 9%
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה תנובה 9% או יותר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 3 ביצים
תוספת לבסיס:
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
תוספת לשכבת ארטישוק:
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשר מסונן פרוס
  • 1/2 כוס פתיתי עמק או פתיתי גאודה "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים לבלילה אחידה.

  • 02.

    מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה קמח, אבקת אפייה ועשבי תיבול. טורפים היטב, יוצקים לתבנית ואופים כ-10 דקות עד שפני המאפה יציבים ויבשים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    למחצית השנייה מוסיפים ארטישוק ופתיתי גבינה ומערבבים. בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית על שכבת הבסיס החצי אפויה ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות של אפייה עד שפני הפשטידה מזהיבים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)