פיצה כמו בפיצרייה אמיתית בנאפולי - פיצה קלאסית | השף הלבן

פיצה כמו בפיצרייה

בצק קלאסי שקל להכין ויכול בקלות להפוך לאירוע משפחתי: מניחים על השולחן כדורי בצק לרידוד, רוטב עגבניות ושלל תוספות וכל אחד מרכיב לעצמו את הפיצה שהוא אוהב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה כמו בפיצרייה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
מרכיבים:
לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות מים
לציפוי:
  • 3/4 כוס רוטב לפיצה
  • 3/4 כוס פתיתי "עמק"
  • 1/2 כוס זיתים פרוסים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט המים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים ידנית בוו הלישה. מרכיבים ולשים 6-7 דקות לבצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-2 כדורי בצק. מרדדים כל כדור (אפשר "לפתוח" את הבצק בידיים ללא מערוך) לעיגול בעובי 3/4 ס"מ ומשאירים שוליים מעט עבים יותר בעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה.

  • 03.

    מורחים כל עיגול ברוטב, מפזרים פתיתי עמק ותוספות ואופים בתנור שחומם ל250 מעלות כ 15-20 דקות עד ששולי הבצק ותחתיתו מזהיבים והגבינה נמסה לגמרי. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.