מרק תירס טבעוני מוקרם
מרק תירס טבעוני מוקרם זה מרק חורפי סמיך, עשיר ומנחם. מכינים בקלי קלות ונהנים ממנה בריאה במרקם עדין עם טעם וארומה משגעים. מתכון נהדר של אולגה טוכשר
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אולגה טוכשר
עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל2-3:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות קמח
- 1.5 כפיות מלח - או לפי הטעם
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- 2 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
- 1.5 כוסות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
- 3-4 ענפי תימין
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
- 500 גרם גרגירי תירס (טרי - מופשר או שימורים)
הגשה:
- גרגירי תירס
- עלי תימין
- מעט משקה סויה לזילוף
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5-7 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הקמח וכל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד שכל הטעמים מתאחדים.
-
04.
מוסיפים את משקה הסויה, ענפי תימין ותפוחי האדמה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את התירס, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
06.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרקם גרגרי. טועמים ומתקנים את התיבול.
-
07.
מגישים עם זילוף משקה סויה, גרגירי תירס ועלי תימין.
הכנת? כאן מדרגים