מילפיי מלוח ומפתיע
אפרת ליכטנשטט עם מנת פתיחה מרשימה וקלה להכנה בהשראת קינוח המילפיי האופנתי. הפתיעו את האורחים שלכם!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל10 יחידות:
לעלים:
- ½ חבילת עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי הוראות שעל האריזה
- ½ כוס שמן זית
למילוי:
- 1 גביע גבינת עזים למריחה "פיראוס"
- 1 גביע יוגורט עזים תנובה
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- ⅓ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית אורגנו
- 8 עלי נענע טריים קצוצים + עוד כמה עלים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בשמן זית. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים בשמן. חוזרים על הפעולה עם העלה השלישי. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לריבועים בגודל 6x6 ס״מ. חוזרים על הפעולה עם 3 עלי פילו נוספים.
-
03.
מניחים את הריבועים על נייר האפייה ואופים כ5-6 דקות (שמרו על התנור!) עד שהם מזהיבים ומעט משחימים. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את כל חומרי המילוי.הרכבת המנה:מניחים על צלחת עלה פילו אפוי ועליו כפית מילוי, ושוב עוד עלה ומילוי - 3 קומות. מקשטים בעלה נענע טרי ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים