פסטה שמנת בצלים – ארוחת הערב המושלמת | השף הלבן

פסטת שמנת ובצלים

מתכון של אינס ינאי לפסטה קרמית עשירה בכמה טעמי בצל ברוטב שמנת. ארוחה טעימה שמכינים בקלי קלות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל 2:

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס / צ'ילי גרוס
  • 30 גרם חמאה "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות טימין ללא הגבעולים
להגשה:
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי עמק
  • מעט בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה ומסננים אותה.

  • 02.

    במחבת רחבה מניחים שמן זית וחמאה, מחכים להמסה ומוסיפים את הבצל הסגול והלבן, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 4 דקות ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים יין לבן מערבבים ומבשלים כ- 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הבצל הירוק ואת השמנת. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

  • 05.

    מגישים לצלחות ומפזרים מעל פרמזן או עמק ומעט בצל ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(17)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.