ניוקי ברוטב סלק וגבינת פטה
אפרת ליכטנשטט משתפת אותנו במתכון למנה נפלאה וטעימה לאוהבי הסלק! הרוטב המתקבל הוא עשיר וסמיך, בעל טעמים עמוקים ומיוחדים. מתכון שחייבים לנסות

המרכיבים ל 4:
- 1 סלק גדול אפוי
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 5 עלי בזיליקום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 שן שום
- 100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 500 גרם ניוקי ארוזים בוואקום
הוראות הכנה:
-
01.
אופים את הסלק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כשעה וחצי. דוקרים את הסלק במזלג לקראת סוף האפייה לוודא שהוא רך.3. הכנת הרוטב: שמים במעבד מזון את הסלק האפוי, אגוזים, בזיליקום, פלפל ושום וטוחנים לממרח חלק.
-
03.
מעבירים את הממרח לסיר בינוני ומוסיפים פטה ופרמזן. מחממים כ-2 דקות עד שהגבינות נמסות.
טיימר מופעל
-
04.
הרכבת המנה: מבשלים הניוקי לפי הוראות ההכנה. מוסיפים את הניוקי לתוך הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים חתיכות פטה ועלי בזיליקום לקישוט.