מרק קרם דלורית – מרק כתום וטעים שכל אחד יכול להכין | השף הלבן

מרק קרם דלורית

ביתי, כתום ועשיר בטעמים בזכות פטנט: קושרים את התבלינים הטריים בצרור ולאחר הבישול מוציא אותם בשלמותם, כך שיתנו למרק שפע טעמים מבלי לקלקל את הכתום

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם דלורית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-5:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 כרישה החלק הלבן חצוי ופרוס
  • 1 דלורית גדולה קלופה ומגולענת חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • 1/4-1/2 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
לצרור התבלינים:
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 מקל סלרי חצוי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ענף רוזמרין
  • 2 ענפי תימין
להגשה:
  • אגוזים קלויים קצוצים (לוז מלך או פקאן) בצל ירוק קצוץ ויתרת השמנת

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים שמן ומטגנים בצל וכרישה 3-4 דקות. מוסיפים דלורית מטגנים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מלח ופלל ומטגנים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    צוררים את צרכיבי צרור התבלינים יחד וקושרים בחוט כותנה. משאירים חוט שישתלשל מהסיר כ שניתן יהיה לשלוף את הצרור כולו יחד.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את הצרור ומים עד כיסוי תחולת הסיר.

  • 04.

    מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 25 דקות עד שהירקות רכים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מוציאים את צרור התבלינים. בעזרת כף ומסננת סוחטים מהצרור את הנוזלים מעל הסיר. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט או בלנדר.

  • 06.

    מוסיפים 1/4-1/2 מיכל שמנת לבישול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 07.

    להגשה מוזגים מרק לצלחות, מפזרים אגוזים ובצל ירוק ומזלפים מהשמנת הנותרת.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.