קרואסון מסקרפונה, פסטו ופטריות
מתכון לקרואסוני חמאה ביתיים קלים להכנה עם מילוי מושלם של פסטו, פטריות שמפיניון ומסקרפונה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: לירן קפל
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל20 יחידות:
מצרכים לבצק:
- 3.5 כוסות של קמח לבן
- 2 כפות סוכר לבן
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאת "תנובה" רכה חתוכה לקוביות
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 0.5 כף מלח
- 1 כוס חלב "תנובה" פושר
מצרכים למלית:
- 2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 צנצנת פסטו "אוליביה"
- 1 כוס פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב "תנובה"
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים עם כף.
-
02.
יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את הביצים, המלח והחלב הפושר.
-
03.
מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את החמאה בהדרגה.
-
04.
ממשיכים ללוש עד לבצק אחיד.
-
05.
עוטפים את הבצק בקערה מכוסה ניילון ומכניסים להתפחה בקירור, כ- 6 שעות.
-
06.
על משטח מקומח לשים שוב את הבצק ומחלקים לשני חלקים.
-
07.
מרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי של 1 ס"מ.
-
08.
מורחים כל עלה במסקרפונה, פסטו ומפזרים פטריות.
-
09.
חותכים למשולשים בעזרת חותכן פיצה ומגלגלים לקרואסון מניחים במרווחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
10.
מתפיחים שוב כחצי שעה.
-
11.
מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט פרמזן ומלח גס
-
12.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים