בורקס ביס בטטה ומסקרפונה
מתכון אירוח נהדר ופשוט להכנה עם בצק עלים. ככה תכינו בקלות בורקס ביס בטטה ומסקרפונה. מומלץ להגיש עם מטבל בזיליקום ליד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל34-40 מיני בורקסים:
- למאפה:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 3 בטטות גדולות קלופות, מבושלות ומרוסקות
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
למטבל להגשה:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 פלפל חריף ירוק
- 1/2 לימון חתוך לרבעים
- 1/2 כפית מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום שחור
- מעט מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
-
02.
בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים מחצית מבצק העלים.
-
03.
מורחים בשכבה עבה את המלית ומניחים עליה בזהירות את מחצית הבצק שנותרה.
-
04.
מברישים בביצה טרופה ובעזרת חוד סכין חדה חורצים שורות לאורך ולרוחב ובעצם יוצרים ריבועים קטנים בגודל של כ- 3X3 ס"מ.
-
05.
מפזרים שומשום שחור ומעט מלח גס.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר האפייה חוזרים בעזרת סכין על החיתוכים כדי ליצור ריבועים מושלמים .
-
08.
טוחנים יחד את מרכיבי המטבל ומגישים ליד.
הכנת? כאן מדרגים