בורקס ביס בטטה ומסקרפונה – מתכון אירוח נהדר | השף הלבן

בורקס ביס בטטה ומסקרפונה

מתכון אירוח נהדר ופשוט להכנה עם בצק עלים. ככה תכינו בקלות בורקס ביס בטטה ומסקרפונה. מומלץ להגיש עם מטבל בזיליקום ליד

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל34-40 מיני בורקסים:

  • למאפה:
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 3 בטטות גדולות קלופות, מבושלות ומרוסקות
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
למטבל להגשה:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 1/2 פלפל חריף ירוק
  • 1/2 לימון חתוך לרבעים
  • 1/2 כפית מלח
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום שחור
  • מעט מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.

  • 02.

    בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים מחצית מבצק העלים.

  • 03.

    מורחים בשכבה עבה את המלית ומניחים עליה בזהירות את מחצית הבצק שנותרה.

  • 04.

    מברישים בביצה טרופה ובעזרת חוד סכין חדה חורצים שורות לאורך ולרוחב ובעצם יוצרים ריבועים קטנים בגודל של כ- 3X3 ס"מ.

  • 05.

    מפזרים שומשום שחור ומעט מלח גס.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    לאחר האפייה חוזרים בעזרת סכין על החיתוכים כדי ליצור ריבועים מושלמים .

  • 08.

    טוחנים יחד את מרכיבי המטבל ומגישים ליד.

הכנת? כאן מדרגים
(10)