ארוחה שעושים בסיר אחד: פסטה עם פרגיות, קישואים וזיתים | השף הלבן

ארוחת פסטה, פרגיות, קישואים וזיתים בסיר אחד

ארוחה מלאה בסיר אחד: פרגיות פסטה וירקות. הפסטה ורוטב שמתבשלים יחד כך שהפסטה סופגת את הטעמים הנהדרים של הרוטב

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארוחה בסיר אחד:פסטה עם פרגיות, קישואים וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 500 גרם פרגיות חתוכות לפיסות נוחות לאכילה "עוף תנובה"
  • מלח, פלפל, 1 כפית עלי תימין
  • 1 כף שמן זית
  • 4 קישואים חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 400 גרם פסטה מסוג פוזילי או צדפים או פסטה דומה
  • 1/2 3 כוסות מים רותחים
  • 2/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים
  • להגשה: עלי בזיליקום טרי, 1/4 כוס צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים על נתחי הפרגית מלח, פלפל ותימין ומערבבים קלות. מחממים שמן בסיר וצורבים את נתחי הפרגית עד השחה (אין צורך שיהיו עשויות לגמרי). מוציאים לצלחת.

  • 02.

    שמים בסיר קישואים ושום ומטגנים 2-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים פרגיות, פסטה ומים רותחים ומבשלים כ 12 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים זיתים, קליפת לימון ובזיליקום ומבשלים ומבשלים 3 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה והפרגיות עשויות לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים בזיליקום וצנוברים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.