שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני
גרסה רומנטית וטעימה במיוחד לשטרודל הוינאי והפעם במילוי ריבת פטל שחור תוצרת בית ו"גבינה" טבעונית

המרכיבים ל 10 מנות:
- 3 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
 - 2 כוסות פטל שחור קפוא "סנפרוסט"
 - 2 כוסות משקה סויה "תנובה"
 - 2 כפות ממרח שקדים
 - כף שקדים פרוסים
 - 3 כפות סוכר קוקוס
 - מיץ מלימון שלם
 - אבקת סוכר
 - 3 כפות שמן קוקוס
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכינים את מילוי ה"גבינה" הטבעוני:
 - 
								02.
								
יוצקים את משקה הסויה לסיר קטן ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות בנוזל. חשוב לא להביא לרתיחה.
 - 
								03.
								
שופכים מחצית ממיץ הלימון ומערבבים. תוך מספר דקות יוצרו גושים בנוזל.
 - 
								04.
								
מסננים דרך בד כותנה. מקפלים את הבד ותולים מעל הכיור כדי להגיר את כל הנוזלים. חשוב להגיר כמה שיותר נוזלים.
 - 
								05.
								
כאשר ה"גבינה" מוכנה ויבשה מערבבים עם 2 כפות ממרח השקדים וכף סוכר ומניחים בצד. מכינים את קונפיטורת הפטל:
 - 
								06.
								
בסיר קטן מניחים את הפטל, 2 כפות סוכר ושארית מיץ הלימון. מערבבים היטב
 - 
								07.
								
מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת קונפיטורה של פטל. מחממים תנור לחום 180 מעלות מרכיבים את השטרודל:
טיימר מופעל
 - 
								08.
								
מברישים את עלי הפילו בשמן הקוקוס
 - 
								09.
								
מניחים בקצה ולכל האורך שכבה צרה וארוכה של גבינת הסויה, מעליה שכבה של קונפיטורת הפטל ומעל בוזקים שקדים פרוסים.
 - 
								10.
								
מגלגלים את עלי הפילו, גלגול אחד, מקפלים את עלי הפילו מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים עד הסוף.
 - 
								11.
								
מברישים את עלי הפילו במעט שמן קוקוס
 - 
								12.
								
אופים כ 15-20 עד שהשטרודל אפוי וזהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ופורסים לפרוסות
 
									

