בטטות ברוטב בשמל טבעוני
גרסה טבעונית לרוטב בשמל שעוטפת ברכות בטטות. יחד עם תוספת קריספית של שקדים מתקבל מאפה מושלם

המרכיבים ל 4-6:
- 4 בטטות כתומות או סגולות או מעורב - קלופות וחתוכות לפלחים
- מלח ופלפל
- 1 כפית עלי תימין
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 3 עלי מרווה (לא הכרחי)
- קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 2 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן)
- 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/3 כוס שקדים לא קלויים קצוצים
- מלח ופלפל
- 1 כפית עלי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בה את פלחי הבטטה, מלח, פלל, תימין ושמן ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה ואופים כ 30 דקות עד שהבטטה רכה אך לא לגמרי.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים מכינים את רוטב הבשאמל: מחממים משקה שקדים, מרווה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל בסיר עד סף רתיחה. מוסיפים קמח וטורפים הילב עד שאין גורים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבלילה מסמיכה. מצננים מעט ובוחשים לתוכה את הסויה.
-
03.
מורחים את הבשאמל על פני הבטטות ואופים כ 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
שמים במחבת שקדים מלח, פלפל ותימין וקולים 3-4 דקות עד הזהבה קלה. מפזרים על מאפה הבטטות ומגישים.
טיימר מופעל