טארט שוקולד ופקאנים
אז מה אם הכנתם אותו בפחות מחצי שעה – הוא נראה כאילו נקנה בקונדיטוריה יוקרתית והטעם משובח בהתאם.
המרכיבים ל12:
- 100 גרם פקאנים קצוצים דק־דק
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
- קורט נדיב של מלח
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 חפיסות (2x100 גרם) שוקולד חלב במילוי קרם בטעם קרמל
- 150 גרם שוקולד מריר משובח 60% לפחות
- ¼ כפית מלח אטלנטי (או רגיל) טחון דק
- 2 כפות דבש
- 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- 25 גרם פקאנים קצוצים דק לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים יחד פקאנים, חמאה, חלמון, תמצית וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל לבצק שמתאסף בפירורים גדולים. משטחים את הבצק בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ - מהדקים לתחתית ולדפנות בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר. מהדקים אל קלתית הבצק עיגול גדול של נייר אפייה ומקפיאים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). אופים את הבצק עם הנייר במשך 20 דקות. מסירים את הנייר ואופים במשך 20-15 דקות נוספות, עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב אחיד. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את המלית. מחממים את השמנת עד לרתיחה עדינה. קוצצים את השוקולדים ושמים בקערה יחד עם הדבש ועם המלח. יוצקים את השמנת החמה על השוקולדים, משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף עד שהיא נמסה והתערובת אחידה. יוצקים את מלית השוקולד לקלתית, מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שלוש שעות לפחות או עד שהמלית מתייצבת. מעטרים בפקאנים קצוצים. שומרים במקרר עד להגשה. טיפ: השתמשו בשוקולדים מאיכות טובה. ככל שהשוקולדים משובחים יותר - המלית טעימה יותר