קריטופטס - משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית | השף הלבן

קריטופטס – משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית מעודנת

גרסה צמחונית לקריטופטס עם חצילים, פטריות ובולגרית מעודנת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קריטופטס - משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/3 כוס שמן זית להברשה
למילוי:
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו או מעורב
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 150 גרם פטה כבשים 5% או 20% "פיראוס", מפוררת
  • לזרייה: פרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים חצילים ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שכל הירקות רכים. מסיפים פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים פטה, טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    פורסים דף פילו, מברישים בשמן זית או חמאה ומניחים עליו דף פילו שני. חותכים בעזרת סכין ל-3 פסים שווים ברוחבם.

  • 04.

    מניחים כף גדושה מילוי בתחילת כל פס ומקפלים למשולש קטן. ממשיכים לקפל את רצועת הבצק עם המילוי בכל פעם למשולש בכיוון אחר. מניחים בתבנית.

  • 05.

    זורים פרג על המשולשים ואופים 25 דקות עד השחמה. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)