רולדה טירמיסו | השף הלבן

רולדה טירמיסו

עוגת קפה, סירופ קפה אלכוהולי, קרם מסקרפונה עשיר וציפוי קקאו – כל מרכיבי הטירמיסו ארוזים בצורה אחרת. התוצאה הטעימה כל־כך מצדיקה את הזמן שתשקיעו בהכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רולדה טירמיסו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כוס + 2 כפות (75 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קפה נמס מומס ב־2 כפות מים
  • 2 כפות שמן
  • אבקת סוכר
  • אבקת קקאו לציפוי
לסירופ:
  • ½1 כפיות קפה נמס מומס ב־¼ כוס (60 מ"ל) מים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) רום או קוניאק
  • 2 כפות סוכר
למלית:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן בטמפרטורת החדר
  • 6 כפות (75 גרם) סוכר
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 1 כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית תנור 40*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית תנור גדולה 30x36 ס"מ (או תבנית מלבנית אחרת ששטחה דומה), ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בדף של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 7-5 דקות לקציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח, ומנפים שוב על קציפת הביצים. מערבלים במהירות איטית עד שתערובת הקמח נבלעת למחצה בקציפה. יוצקים מסביב את תערובת הקפה הנמס המעורבבת בשמן, ומשלימים את איחוד התערובות בתנועות קיפול במרית. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה בעובי אחיד. אופים במרכז התנור במשך 15-12 דקות, עד שפני העוגה יבשים ומרכזה קפיצי למגע.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    מוציאים את התבנית מהתנור, והופכים את העוגה על דף של נייר אפייה זרוי באבקת סוכר. מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, ומגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה התחתון לגלילה הדוקה. מצננים.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הסירופ בקערית עד שהסוכר נמס. מכינים את המלית. מערבלים את המסקרפונה עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים גם את תמצית הווניל ומערבלים היטב.

  • 05.

    פותחים את גלילת הרולדה. בסכין חדה מסירים פס ברוחב 5 מ"מ מכל אחד מהצדדים הארוכים. שומרים את פסי העוגה. מברישים את הרולדה בסירופ - הברשה קלילה, שמרטיבה רק את השכבה העליונה. חותכים את פסי העוגה השמורים לקטעים באורך הצלע הקצרה של הרולדה ומספיגים אותם בסירופ הנותר.

  • 06.

    מורחים את קרם המסקרפונה על הרולדה. מניחים את פסי העוגה הספוגים בסירופ לאורך אחת הצלעות הקצרות, ומגלגלים את הרולדה לגלילה הדוקה - מתחילים בצד של פסי העוגה. (בשלב זה אפשר לחתוך פרוסה דקה מכל אחד מקצות הרולדה למראה יפה יותר). מניחים את הרולדה על מגש כשהתפר כלפי מטה. עוטפים ומקררים במשך שעתיים לפחות, רצוי במשך לילה כדי להניח לטעמים להתפתח. לפני ההגשה מנפים על הרולדה אבקת קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.