ממתקי טופי־שוקולד פריכים | השף הלבן

ממתקי טופי־שוקולד פריכים

שילוב שלא ניתן לעמוד בפניו – מתוק, מלוח ופריך. קרקרים מלוחים אפויים בציפוי ריבת חלב, שוקולד, קורנפלקס ואגוזי קשיו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממתקי טופי־שוקולד פריכים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל40 יחידות:

  • כ־100 גרם קרקרים מלוחים מלבניים מהסוג הפריך הפשוט
  • 1 כוס (300 גרם) ריבת חלב
  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 75 גרם שוקולד חלב משובח קצוץ לחתיכות קטנות
  • 75 גרם שוקולד מריר 70%-60% קצוץ לחתיכות קטנות
  • 1 כוס גדושה (30 גרם) קורנפלקס
  • 60 גרם אגוזי קשיו קלויים במליחות עדינה קצוצים גס
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ בחמאה ומרפדים את תחתיתה ואת שתי הדפנות הארוכות הנגדיות במלבן של נייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים את הקרקרים על תחתית התבנית כשהם חופפים מעט זה את זה.

  • 02.

    מחממים את ריבת החלב עם החמאה מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת רכה מאוד ונוחה למריחה. מפזרים כפות מריבת החלב על שכבת הקרקרים ומורחים בזהירות – תערובת ריבת החלב צריכה לכסות לגמרי את שכבת הקרקרים. מפזרים על ריבת החלב את שני סוגי השוקולד הקצוצים. מכניסים לתנור החם לחמש דקות.

  • 03.

    מוציאים את התבנית מהתנור. מועכים את פתיתי הקורנפלקס כדי לשבור אותם לחתיכות קטנות יותר, מערבבים עם הקשיו וזורים אותם על ריבת החלב והשוקולד. מהדקים קלות בגב כף כדי "להדביק" את הקורנפלקס ואת הקשיו לשכבה התחתונה. מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות נוספות או עד שהקורנפלקס מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים. מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים. מאחסנים בכלי אטום - מפרידים בין השכבות בנייר אפייה. שומרים במקרר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)