קיש תרד ו"גבינה" טבעוני
קיש טעים להפליא שאוהבי התרד יחגגו עליו
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות (240 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מסקט
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
למילוי:
- 1 שקית (800 גרם) תרד "סנפרוסט" מופשר
- 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה"
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף גדושה שמיר קצוץ
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כפית מחוקה מלח, פלפל שחור גרוס
- לזריה: 1 כף שומשום
גודל תבנית: 2 קישים בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מערבבים ידנית או במעבד מזון קמח ותבלינים. מוסיפים שמן ומים ומערבבים לבצק אחיד ונעים לעבודה. מניחים בטמפרטורת החדר ל-30 דקות. מחלקים ל-2, מרדדים (אין צורך לקמח את משטח העבודה) ומצפים תחתית ודפנות של התבנית/תבניות. חותכים בסכין את עודפי הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים את מרכיבי המילוי ומעבירים לתבנית על בסיס הבצק. בוזקים שומשום ואופים כ 35 - 40 דקות עד שהבצק משחים והמילוי מתייצב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים