"קבב" חמציץ וגבינה צפתית
קבלו את התשובה הצמחונית לקבב הבשרי. מגישים עם רוטב חמצמץ של יוגורט ועגבניות.
המרכיבים ל15:
- חבילה עלי חמציץ (כ־150 גרם) שטופים היטב
- 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
- כוס עלי ריחן טריים
- 2 שיני שום (עדיף טרי)
- 1 ביצה
- 250 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות גדולות
- ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ¾ כוס פירורי לחם יבשים
- 2 כפות סובין שיבולת שועל
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- ⅓ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- כ־½ כוס קמח
- 3-2 כפות שמן זית
- ½ גביע (100 מ"ל) יוגורט "תנובה"
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל
- קורט פפריקה חריפה
- 8 עגבניות שרי קצוצות דק
- 2 כפות עלי ריחן קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
חותכים את עלי החמציץ (עם הגבעולים) לקטעים קצרים ושמים במכל של מעבד המזון. מוסיפים בצל, ריחן ושום, ומעבדים בפולסים עד שהעלים קצוצים דק. מוסיפים את הגבינה הצפתית ולוחצים עד 4-3 פעמים על מתג הפולסים כדי לפורר את הגבינה. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, ומוסיפים פרמזן, פירורי לחם, סובין, קליפת לימון, מיץ לימון, תבלינים וכף קמח. מערבבים לעיסה אחידה.
-
05.
צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מאבקים כל כדור במעט קמח, ומשטחים לדסקית עגולה בקוטר 6 ס"מ. מסדרים את הקבבים במגש מאובק במעט קמח, מכסים ומקררים במשך 30 דקות לפחות כדי להניח להם להתייצב.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים כף שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית (או על המנגל). מניחים את הקבבים במחבת החמה, וצולים במשך 5-4 דקות מכל צד עד שהם משחימים. מעבירים למגש נקי, ומכינים את הקבבים הנותרים באותה דרך. מגישים עם רוטב יוגורט ועגבניות (שמים את כל מצרכי הרוטב בקערה ומערבבים).
טיימר מופעל