טוסט חמד במחבת | השף הלבן

טוסט חמד במחבת

כריך משובח, שמורכב מחלה מתוקה, גבינת חמד מותכת ותותים בבלסמי. קורנית ומעט חמאה וקונפיטורה תות תורמות לטעם המושלם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טוסט חמד במחבת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 1:

  • 2 תותים בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם
  • ½ כפית חומץ בלסמי
  • 2 פרוסות עבות של חלה מתוקה
  • 75 גרם גבינת חמד 16% "פיראוס"
  • 1 כפית קונפיטורה תותים חלקה (עדיף מעדן פרי - קונפיטורה 100% פרי)
  • קורט קורנית (טימין) מיובשת
  • מעט חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים פרוסת חלה על צלחת, ומורחים אותה בשכבה דקה של קונפיטורה. מסדרים על הפרוסה המרוחה את פרוסות החמד וזורים עליהן קורנית.

  • 02.

    מחממים חצי כפית חמאה במחבת קטנה מעל להבה נמוכה, ומטגנים את פרוסת החלה השנייה עד שצדה התחתון חום־זהוב. מניחים את פרוסת החלה המטוגנת - הצד המטוגן כלפי מעלה - על פרוסת החלה המכוסה בחמד. מהדקים קלות.

  • 03.

    מוסיפים למחבת עוד חצי כפית חמאה. מניחים את כריך החמד במחבת - הפרוסה המטוגנת למעלה - מכסים ומטגנים מעל להבה נמוכה מאוד במשך דקה או שתיים, עד שצדו התחתון של הכריך חום־זהוב והגבינה נמסה ומתחילה לנזול מהצדדים. מוציאים את הכריך לצלחת הגשה וחוצים.

  • 04.

    מטפטפים חומץ בלסמי על רבעי התותים, ומסדרים אותם על חצאי הטוסט. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.