טוסט חמד במחבת
כריך משובח, שמורכב מחלה מתוקה, גבינת חמד מותכת ותותים בבלסמי. קורנית ומעט חמאה וקונפיטורה תות תורמות לטעם המושלם.
המרכיבים ל1:
- 2 תותים בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם
- ½ כפית חומץ בלסמי
- 2 פרוסות עבות של חלה מתוקה
- 75 גרם גבינת חמד 16% "פיראוס"
- 1 כפית קונפיטורה תותים חלקה (עדיף מעדן פרי - קונפיטורה 100% פרי)
- קורט קורנית (טימין) מיובשת
- מעט חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים פרוסת חלה על צלחת, ומורחים אותה בשכבה דקה של קונפיטורה. מסדרים על הפרוסה המרוחה את פרוסות החמד וזורים עליהן קורנית.
-
02.
מחממים חצי כפית חמאה במחבת קטנה מעל להבה נמוכה, ומטגנים את פרוסת החלה השנייה עד שצדה התחתון חום־זהוב. מניחים את פרוסת החלה המטוגנת - הצד המטוגן כלפי מעלה - על פרוסת החלה המכוסה בחמד. מהדקים קלות.
-
03.
מוסיפים למחבת עוד חצי כפית חמאה. מניחים את כריך החמד במחבת - הפרוסה המטוגנת למעלה - מכסים ומטגנים מעל להבה נמוכה מאוד במשך דקה או שתיים, עד שצדו התחתון של הכריך חום־זהוב והגבינה נמסה ומתחילה לנזול מהצדדים. מוציאים את הכריך לצלחת הגשה וחוצים.
-
04.
מטפטפים חומץ בלסמי על רבעי התותים, ומסדרים אותם על חצאי הטוסט. מגישים מיד.