חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס | השף הלבן

חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס

בתחתית בצק רך בניחוח מי ורדים, באמצע קונפיטורה דובדבנים ולמעלה בצק שקדים וקוקוס צ'יפס פריכים. תענוג אמיתי לט"ו בשבט!

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24:

  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 125 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅓ כפית תמצית מי ורדים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה"
  • ¾ כוס קונפיטורה דובדבנים סמיכה (אם היא מכילה פירות שלמים יש לקצוץ אותם)
  • 75 גרם קוקוס צ'יפס*
לבצק השקדים:
  • ½ כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות קמח
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • קורט מלח
  • קורט אבקת אפייה
  • 60 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
גודל תבנית: תבנית מלבנית 30x23 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים היטב תבנית מלבנית 30x23 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה.

  • 02.

    מתחילים בהכנת בצק השקדים (אפשר להכין את הבצקים במעבד המזון או במיקסר בוו הגיטרה). שמים את החומרים היבשים במכל של מעבד המזון או בקערת המיקסר, מוסיפים חמאה וביצה ומעבדים לבצק רך וחלק. מוציאים את הבצק לקערה ושומרים בצד.

  • 03.

    מכינים את הבצק לבסיס. מוסיפים למכל או לקערה קמח,, אבקת אפייה, מלח וחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. טורפים יחד ביצה, תמציות טעם וחלב, ומוסיפים לתערובת הפירורים. מעבדים רק עד שהבצק אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית, ומורחים אותו על כל שטח התבנית בשכבה בעובי אחיד.

  • 04.

    מורחים את הריבה על הבצק. בעזרת שתי כפיות מפזרים על הריבה גושים קטנים (כחצי כפית) של בצק השקדים ואז מורחים ומשטחים את בצק השקדים בגב כף - זה בסדר אם נשארים "סדקים" שהריבה מציצה דרכם. מועכים את הקוקוס צ'יפס בגב כף או ביד כדי לשבור אותם לחתיכות קצת יותר קטנות, וזורים על בצק השקדים.

  • 05.

    אופים במרכז התנור במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לקצת פחות מבינוני (170 מעלות) ואופים במשך 20-15 דקות נוספות, עד שהמאפה תופח ומזהיב. מצננים בתבנית וחותכים ל־24 ריבועים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מחממים שוב את התנור לחום נמוך (130 מעלות), ומחזירים את החיתוכיות לתנור ל־15 דקות כדי לייבש אותן. מצננים שוב. שומרים את החיתוכיות בקופסה סגורה היטב.*קוקוס צ'יפס - רצועות דקיקות של קוקוס מומתק וקלוי - אפשר למצוא במחלקת התבלינים והפיצוחים בסופרמרקט או בחנויות של פירות יבשים ופיצוחים. אם אין, אפשר לזרות על בצק השקדים 4-3 כפות של פתיתי קוקוס טחון (הלבנים הפשוטים). מפסידים את המראה ואת הפריכות של הצ'יפס, אבל שומרים על הטעם. למתכוני ט"ו בשבט נוספים לחצו כאן!

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)