מתכון עוגיות מגולגלות עם תמרים | השף הלבן

עוגיות מגולגלות עם תמרים

עוגיות קלות הכנה במלית ממרח תמרים מוכן, פינוק מתוק לאירוח קל, במיוחד בחג ט"ו בשבט

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות מגולגלות עם תמרים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל3 גלילים של 15 עוגיות כל אחד:

לבצק:
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן "תנובה"
למילוי:
  • צנצנת ממרח תמרים
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בקערה את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכדררים לכדור, עוטפם בניילון נצמד ומשטחים לפיתה. מצננים במקרר לפחות שעה או למשך הלילה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

  • 03.

    מחלקים את הבצק הקר ל-2 חלקים. על גבי משטח מקומח, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ. מורחים את מלבן הבצק בשכבה אחידה של ממרח התמרים ומגלגלים לרולדה.

  • 04.

    בעזרת סכין חדה, מסמנים חריצי חיתוך בבצק, מעבירים לתבנית וחוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנותר. אופים עד להזהבה, 25-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מניחים להתקרר לפני שפורסים לעוגיות. מפדרים באבקת סוכר.

  • 06.

    העוגיות יישמרו מספר ימים בכל אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(1729)