עוגיות שוקולד צ'יפס
מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפ שמתאימות להכנה יחד עם הילדים. את הבצק מכינים יום קודם ולמחרת נהנים מעבודה משותפת במטבח

המרכיבים ל 20 עוגיות:
- 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
- ¾ כוס סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- ¾1 כוסות (240 גרם) קמח
- ½ כפית סודה לשתיה
- 170 גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו), קצוץ גס
- קורט מלח ים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה של מיקסר או בעזרת כף עץ, מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל והביצה ומערבבים היטב.
-
02.
בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את שבבי השוקולד.
-
03.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה ועד 72 שעות.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף גלידה מניחים כדורי בצק בתבנית ומשאירים רווח היקפי של כ-10 ס"מ. כיוון שהעוגיות גדולות ייתכן ותצטרכו לאפות בכמה סבבים.
-
05.
אופים בתנור עד להזהבה, כ-15-18 דקות. מעבירים לרשת צינון או אוכלים חם ישר מהתנור.
טיימר מופעל