מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס | השף הלבן

עוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפ שמתאימות להכנה יחד עם הילדים. את הבצק מכינים יום קודם ולמחרת נהנים מעבודה משותפת במטבח

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות שוקולד צ'יפס
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 20 עוגיות:

  • 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ¾1 כוסות (240 גרם) קמח
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 170 גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו), קצוץ גס
  • קורט מלח ים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה של מיקסר או בעזרת כף עץ, מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל והביצה ומערבבים היטב.

  • 02.

    בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את שבבי השוקולד.

  • 03.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה ועד 72 שעות.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף גלידה מניחים כדורי בצק בתבנית ומשאירים רווח היקפי של כ-10 ס"מ. כיוון שהעוגיות גדולות ייתכן ותצטרכו לאפות בכמה סבבים.

  • 05.

    אופים בתנור עד להזהבה, כ-15-18 דקות. מעבירים לרשת צינון או אוכלים חם ישר מהתנור.

    טיימר מופעל

    00:18:00
הכנת? כאן מדרגים
(658)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.