עוגת שושנים מהירת הכנה
עוגת שמרים מצוינת בכלום עבודה – משתמשים בבצק שמרים עלים ששולפים מהמקפיא, וממלאים בממרחים קנויים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 צנצנת (350 גרם) ממרח קקאו־אגוזי לוז (נוטלה או אחר)
- 100 גרם ממתק בוטנים בקרמל מרוסק לחתיכות קטנות
- 4 כפות גדושות ריבת חלב
- ביצה טרופה לזיגוג
גודל תבנית: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב את התבנית (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפייה).
-
02.
פורשים את יריעת הבצק על משטח העבודה. מורחים את הנוטלה על עלה הבצק - משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. חותכים את מלבן הבצק ל־10 רצועות ברוחב 5 ס"מ. מפזרים את שברי הבוטנים (שומרים 2 כפות לעיטור). מניחים 6-5 גושים קטנים של ריבת חלב לאורך כל רצועה. מגלגלים כל רצועה לגלילה הדוקה מהצד המרוח לעבר השוליים הנקיים. מעמידים את גלילות הבצק בתבנית. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, וזורים את שברי הבוטנים השמורים. אופים במשך 35 דקות. מצננים בתבנית.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים