מק אנד צ'יז עם גבינה בולגרית וגבינת חמד | השף הלבן

מק אנד צ'יז (מאפה פסטה וגבינות) עם גבינה בולגרית וגבינת חמד

פסטה עטופה ברוטב בשמל, מועשר בשני סוגי גבינות מלוחות, אפויה עד להזהבת הפירורים שבפסגתה…מעדן!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מק אנד צ'יז (מאפה פסטה וגבינות) עם גבינה בולגרית וגבינת חמד

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
  • 40 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות שטוחות קמח לבן
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן
  • 1/2 כפית חרדל חלק איכותי (לא הכרחי)
  • 1 חב' (250 גרם) גבינה בולגרית 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2-3 פרוסות לחם מכל סוג
  • 2 כפות חמאה רכה
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם המאפה מיועד לילדים אפשר לוותר על הבצל, להמיר את היין הלבן בחלב, לוותר על חרדל – ולהקפיד שהלחם יהיה ללא אגוזים או גרעינים.

  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר גדול על אש גבוהה מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן (אם הפסטה מוכנה לפני הרוטב,       מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית, כדי שלא תידבק).

  • 03.

    בינתיים, בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מחממים חמאה ומטגנים בצל עד להזהבה טובה.

  • 04.

    מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.

  • 05.

    מוסיפים חלב, יין לבן ומים (או רק חלב ומים) ומערבבים/טורפים במהירות, עד לפירוק כל הגושים.

  • 06.

    מוסיפים שמנת מתוקה, חרדל ואת שני סוגי הגבינות, חתוכות לקוביות. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כחמש דקות או עד להמסה               מסויימת של הגבינות.

  • 07.

    בינתיים מרסקים פרוסות לחם עם 2 כפות חמאה רכה ומעט מלח במעבד מזון בעל להב פלדה, עד לקבלת פירורים קטנים-בינוניים.

  • 08.

    כשהפסטה מוכנה מסננים ומאחדים עם רוטב הגבינות. יוצקים לתבנית אפייה מרובעת (25X 25 ס"מ) או מלבנית (30X25 ס"מ).

  • 09.

    מפזרים את פירורי הלחם על הפסטה. מכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות או עד           להזהבה טובה של הפירורים והזהבה קלה של הגבינות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.