ספגטי ברוטב עגבניות וגבינת פטה
מה יותר מפנק ביום קר מספגטי ברוטב עגבניות, עם גבינה טעימה?
המרכיבים ל3-4 מנות:
- לרוטב:
- 20 עגבניות בינוניות אדומות מאוד, עסיסיות
- שמן זית
- 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות לעובי בינוני
- 4-5 גבעולי בזיליקום טרי, עלים בלבד, שטופים
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש, כתוש – לא הכרחי
- בנוסף:
- 1 חבילה (500 גרם) ספגטי
- שמן זית
- מלח
- 150-200 גבינת פטה פיראוס, מפוררת דק או מגוררת בפומפיה
- אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מה יותר מפנק ביום קר מספגטי ברוטב עגבניות, עם גבינה טעימה? מן הידועות הוא שהרוטב מחכה לפסטה ולא הפסטה לרוטב… ולכן מתחילים מהכנת הרוטב, שהוא רוטב עגבניות-בזיליקום משגע.
-
02.
מכינים רוטב: חורצים "איקס" בעדינות בקליפת העגבניות (נזהרים שלא לחתוך את בשר העגבניה) ומניחים בקערה מלאה מים רותחים למשך 5-10 דקות – או עד שהן מתקלפות מעצמן. מוציאים מן הקערה, קוטמים את העוקץ בעזרת סכין, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה קלה (הימנעו מלשרוף את השום!). מוסיפים את העגבניות החתוכות ומנמיכים מיד את האש. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל שחור גרוס גס, מעט מאוד פלפל צ'ילי כתוש וכף נוספת של שמן זית ומערבבים. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים 10-20 דקות או עד שקוביות העגבניות מתפרקות ומתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל, פלפל צ'ילי או שמן זית במידת הצורך. מסירים מן האש ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מייד עם 1-2 כפות שמן זית ומעט מלח.
-
05.
מערבבים את הרוטב עם הספגטי המבושל, מוסיפים פירורי גבינת פטה ומגישים. אם רוצים, מעטרים במעט עלי בזיליקום בהגשה.