שקשוקה של פלפלים קלויים, עגבניות וגבינה בולגרית מעודנת
בואו להשקיע בשקשוקה שלכם! מתכון לשקשוקה מושקעת עם פלפלים קלויים, עגבניות וגבינה בולגרית. אל תוותרו על קילוף העגבניות, שמעניק מרקם קטיפתי לרוטב.
המרכיבים ל5-6 מנות:
- 3 פלפלים אדומים
- 1 פלפל כתום
- 1 פלפל ירוק
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 7 עגבניות בינוניות, אדומות-אדומות
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- 6-7 ביצים גדולות (או חלמונים בלבד)
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס, חתוכה לקוביות
- להגשה: לחם טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
02.
שוטפים פלפלים, חוצים, מנקים מזרעים ופורסים כל מחצית לפרוסות בעובי 1-
-
03.
5 ס"מ. מפזרים בתבנית, מזלפים 3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 18 דקות. מערבבים וקולים עוד 8-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
בזמן שהפלפלים נקלים חורצים צורת "איקס" בעגבניות ושמים בקערה. יוצקים מים רותחים על העגבניות ומשאירים למשך 10 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להתקלף. קולפים את העגבניות, קוטמים את הפטוטרות וחותכים גס.
טיימר מופעל
-
05.
אחרי שהפלפלים יצאו מהתנור מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב (רצוי בקוטר 30 ס"מ) על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים שיני שום פרוסות. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את השום (היזהרו שלא לשרפו!) עד הזהבה קלה-בינונית.
-
06.
מוסיפים את העגבניות החתוכות לסיר ומערבבים. מבשלים במשך 2 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס, טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את רצועות הפלפלים הקלויים לרוטב ומערבבים.
-
08.
יוצרים שקעים ברוטב, שמים בכל שקע ביצה (או חלמון בלבד, אם אתם מעדיפים), זורים מעט מאוד מלח אטלנטי על כל ביצה, מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות או לפי דרגת העשייה החביבה עליכם.
טיימר מופעל
-
09.
מפזרים קוביות גבינה בולגרית על השקשוקה ומגישים מייד, לצד לחם טרי.