כריכי בולגרית צזיקי בסגנון ים־תיכוני | השף הלבן

כריכי בולגרית צזיקי בסגנון ים־תיכוני

ארוחה בפיתה: כריכים צבעוניים וטעימים להפליא ממרכיבים ים־תיכוניים: גבינה בולגרית 5% בטעם צזיקי, חצילים, עגבניות, מלפפונים וגרגירי חומוס מתובלים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריכי בולגרית צזיקי בסגנון ים־תיכוני
צילום: יהודה סלומון

המרכיבים ל3-4:

  • 1 קופסה (200 גרם) בולגרית למריחה 5% בטעם צזיקי של פיראוס
  • 3 פיתות גדולות או 4 בינוניות (עדיף מקמח מלא), חצויות
  • ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים חמים
  • 1 כפית שמן זית
  • ½ כפית מיץ לימון
  • קורט פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל
  • 2 כפיות עלי שמיר טריים, מופרדים לקטעים קטנים
  • 8-6 פרוסות חצילים מטוגנות או קלויות בתנור, חצויות
  • 1 מלפפון בינוני פרוס
  • 16-12 עגבניות שרי חצויות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתעצלים לטגן חצילים או לבשל ולתבל גרגירי חומוס? אפשר להשתמש בחצילים או בחומוס שקניתם במעדנייה.

  • 02.

    מורחים את הפנים של כל חצי פיתה בשכבה עבה של בולגרית בטעם צזיקי.

  • 03.

    מקפיצים את גרגירי החומוס בשמן זית ובלימון, מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל לפי הטעם ומוסיפים את עלי השמיר.

  • 04.

    ממלאים כל חצי פיתה בשני חצאים של פרוסת חציל, 4-3 פרוסות מלפפון, 4 חצאי עגבניית שרי וכף גדושה של גרגירי חומוס מתובלים. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)