מתכון מאפה אורז וגבינת חלפיניו | השף הלבן

מאפה אורז וגבינת חלפיניו

דרך מצוינת לנצל שאריות אורז להכנת מאפים טעימים שיכולים לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה אורז וגבינת חלפיניו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • מלח
  • 200 גרם פטריות שמפיניון קטנות
  • מעט שמן זית לשימון כלי האפייה
  • 2 כוסות אורז מבושל צונן או קר (300 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל־גלעד תנובה מגוררת גס
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כפית פתיתי שאטה (או צ'ילי) מיובשים + פתיתים נוספים לעיטור
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים במעט שמן זית 6 כלים חסיני־חום שתכולת כל אחד מהם 250 מ"ל. מסדרים את הכלים בתבנית אפייה שטוחה גדולה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הביצים. מוסיפים גבינת נפוליאון, ¾ מכמות הקצ'קבל וכוסברה, מתבלים ב-½ כפית פתיתי שאטה, בפלפל ובמלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 03.

    פורסים 6 פטריות יפות, בוחרים 3 פרוסות אמצעיות מכל פטרייה ושומרים לעיטור. קוצצים גס את הפטריות הנותרות ומוסיפים לקערת האורז והגבינות. מערבבים.

  • 04.

    מחלקים את התערובת בין הכלים המשומנים. מסדרים 3 פרוסות פטרייה על התערובת שבכל כלי וזורים מהגבינה המגוררת השמורה. מעטרים בכמה פתיתי שאטה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות עד שפני המאפים משחימים ומרכזם יציב למגע. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.