מתכון פוקאצ'ינות בצל עם פלפלים ומרווה | השף הלבן

פוקאצ'ינות בצל עם פלפלים ומרווה

תרצו תקראו לזה פוקצ'ה, תרצו תקראו לזה לחמנייה, מה שחשוב הוא התוצאה הסופית – פוקאצ'ות / לחמניותאישיות צבעוניות וטעימות מאוד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקאצ'ינות בצל עם פלפלים ומרווה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח לחם או קמח לבן בהיר רגיל
  • 1 כף סוכר
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת חרדל
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 4-2 כפות שמן זית
  • ½ כוס (125 מ"ל) מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 4 כפות פתיתי בצל מטוגן מיובש (קנויים)
  • ½ פלפל אדום קטן
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 8 עלי מרווה גדולים
  • 30 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים קמח לקערת לישה. מוסיפים סוכר, שמרים, אבקת חרדל, מלח ופלפל. מערבבים. מוסיפים 2 כפות שמן, מים וביצה ולשים במשך 10-7 דקות לבצק חלק וגמיש. מוסיפים את פתיתי הבצל המטוגן ולשים עד שהם נבלעים בבצק. משמנים קערת התפחה בכפית שמן זית, צרים מהבצק כדור חלק והופכים אותו בקערה כדי לשמן אותו מכל עבריו. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    חותכים את חצי הפלפל לשניים לאורכו וחותכים כל חלק לרוחבו לרצועות ברוחב 1 ס"מ. שמים את רצועות הפלפל בצלחת שמתאימה לבישול במיקרוגל. מטפטפים עליהן את החומץ הבלסמי ומבשלים במיקרוגל במשך 2 דקות עד שהן מתרככות מעט. מערבבים פעם אחת במחצית זמן הבישול. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    חובטים בבצק התפוח כדי להוציא את האוויר ומרדדים אותו על משטח עבודה משומן קלות לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 9-8 ס"מ. אוספים את השאריות, לשים, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים עד שמסיימים את כל הבצק.

  • 04.

    מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה ומסדרים בה את עיגולי הבצק - משאירים רווחים גדולים ביניהם. מברישים את העיגולים בשמן זית. מניחים על כל עיגול עלה מרווה ומעליו 2 רצועות פלפל. זורים למעלה את הגבינה המגוררת. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הפוקצ'ינות במשך 20 דקות או עד שהן זהובות ותפוחות. מטפטפים עליהן את שמן הזית הנותר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)