מתכון לביבות אבוקדו ותירס | השף הלבן

לביבות אבוקדו ותירס

לביבות מהירות הכנה ומהירות טיגון שסופגות מעט מאוד שמן ושומרות על מרקם קליל וטעם רענן.
גיוון טעים מאוד לארוחה טעימה וקלה במיוחד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות אבוקדו ותירס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • ¼ כוס פולנטה (קמח תירס) להכנה מהירה
  • 2 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת מלימון ליים שלם או מחצי לימון
  • 1 אבוקדו גדול קלוף וחתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • ¼ כוס גרגרי תירס "סנפרוסט" מופשרים
  • 60 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת
  • כ־½ כפית מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
לרוטב:
  • 3 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • פתיתי צ'ילי לפי דרגת החריפות הרצויה
  • ½ כפית רוטב טבסקו צ'יפוטלה (נמכר בסופרמרקטים גדולים ובמעדניות- לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה טורפים יחד פולנטה, ביצים וקליפה מגוררת.

  • 02.

    מוסיפים לתערובת את קוביות האבוקדו, את גרגרי התירס ואת הגבינה המפוררת ומערבבים בכף.

  • 03.

    מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. משהים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים שמן בעומק 5 ס"מ במחבת גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה.

  • 05.

    מנטפים כפות מלאות של תערובת הלביבות לתוך השמן החם ומשטחים אותן מעט בגב כף - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות.

  • 06.

    מטגנים את הלביבות במשך 40-30 שניות עד שצידן התחתון מזהיב יפה.

  • 07.

    הופכים את הלביבות בכף טיגון ומזהיבים גם את הצד השני.

  • 08.

    מוציאים את הלביבות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג.

  • 09.

    טורפים יחד את מצרכי הרוטב ומעבירים לכלי הגשה. מגישים את קערית הרוטב לצד הלביבות החמות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)