מרק תפוחי אדמה בשמנת
מרק נהדר בטעם מעודן – מתאים במיוחד לערבים קרירים של סוף הסתיו.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8 מנות:
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 תפוחי אדמה גדולים (750 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 כוסות (1.25 ליטר) מרק צח (מותר גם מאבקה או מקובייה)
- 2 עלי דפנה גדולים
- ½ כפית עלי קורנית (טימין) מיובשים
- אגוז מוסקט מגורר טרי
- מלח ופלפל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כפית מיץ לימון
- פטרוזיליה קצוצה לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
ממסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת השום עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים מרק צח, עלי דפנה, קורנית, כ־¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ומלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מסירים את הסיר מהאש. מוציאים את עלי הדפנה ומערבלים את תכולת הסיר לתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול - מוסיפים עוד אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מחממים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
-
03.
מחלקים את המרק לצלחות הגשה, מגררים על כל מנה מעט אגוז מוסקט וזורים פטרוזיליה קצוצה.
הכנת? כאן מדרגים