קראמבל פירות יער – מתכון לקינוח מיוחד | השף הלבן

קראמבל פירות יער

קינוח מיוחד וטעים עם פירות יער, פירורי בצק ושמנת מתוקה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קראמבל פירות יער
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 8 מנות:

להגשה:
  • שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כוסות תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לקראמבל:
  • 2 כפות חלב
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 125 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, קרה וחתוכה לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, השקדים, הקינמון, הסוכר והמלח ומעבדים מספר שניות. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.

  • 03.

     מוסיפים חלב ומעבדים כמה שנית נוספות עד שמתקבלים גושי בצק פרורי. מכסים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    בינתיים, מעבירים את הפירות לתבנית האפייה, זורים מעל סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מפוררים מעל את גושי הבצק לכיסוי אחיד של הפרי.

  • 05.

    אופים בתנור עד שהקראמבל זהוב ומבעבע במשך 30 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתוספת שמנת מתוקה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(309)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.