מתכון אינגליש קייק גבינה עם דובדבנים | השף הלבן

אינגליש קייק גבינה עם דובדבנים

עוגת גבינה קלאסית עם דובדבנים, מתכון מעולה וקליל

מאת: ריקי לוי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אינגליש קייק גבינה עם דובדבנים

המרכיבים ל 30 מנות / 3 תבניות אינגליש קייק:

  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות (החמאה שלי כמעט נמסה מהחום הקיצי, ולכן לא חתכתי אותה)
  • 1/4 2 כוסות (250 גרם) סוכר (השתמשתי בדמררה)
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 330 גרם גבינת שמנת (השתמשתי ב-5%)
  • 4 ביצים
  • 1/4 2 כוסות (320 גרם) קמח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כוסות דובדבנים (טריים או קפואים), חצויים ומגולענים
  • מעט אבקת סוכר לזרייה מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

  • 02.

    שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל, ומערבלים (עם וו הגיטרה, הוו עם האות K) עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבלים עוד קצת, לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בהדרגה, זו אחר זו תוך כדי ערבול, עד שהן נטמעות בקרם.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. כשהמערבל פועל במהירות איטית, מוסיפים 3 כפות מתערובת הקמח, תוך ערבול איטי. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ואת שאר הקמח, ומערבלים עוד קצת, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ידנית, בתנועות קיפול.

  • 04.

    יוצקים את העיסה לתבניות. אופים במשך 50 דקות או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ בתוכן יוצא כשעליו פירורים קטנים. מצננים קצת וזורים מעל אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(66)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.