מתכון לסופלה שוקולד חם
קינוח חובה לחובבי השוקולד: סופלה עשיר של שוקולד עם קוביית שוקולד לבן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/תבניות אישיות עגולות חד פעמיות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 120 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות אבקת קקאו
- 4 ביצים מופרדות
- ברנדי
- 8-10 קוביות שוקולד לבן
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.
-
02.
בקערה אחת ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים באיטיות תוך ערבוב את הקקאו ואת הברנדי.
-
03.
מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים בנפרד ומוסיפים לשוקולד.
-
04.
בקערה שניהמקציפים את החלבונים במיקסר במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שיש קצף לבן וסמיך קצת. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד.
-
05.
לוקחים את התבניות האישיות, "מקמחים" אותן באבקת סוכר ומוזגים את הבלילה לתבניות. אפשר להטביע 2-1 קוביות שוקולד לבן.
-
06.
מכניסים לתנור לכ-12-15 דקות עד שהסופלה הופך לקצת קשה מלמעלה, והשוקולד מלמטה נוזלי.
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים