עוגת שוקולד לפסח - כשרה, קלאסית וטעימה | השף הלבן

עוגת שוקולד כשרה לפסח 

עוגת שוקולד קלאסית וכשרה לפסח, שתסגור לכם פינה בארוחת ליל הסדר! מתאימה במיוחד לילדים, כקינוח מתוק וקליל בסוף הסדר הארוך

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת שוקולד כשרה לפסח 
המרכיבים ל32 פרוסות:
לעוגה:
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס מים / חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
לקרם:
  • 8 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 8 כפות מים
  • 1 חפיסת שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20X30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות.

  • 02.

    מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בשתי קערות. מוסיפים לקערה עם החלמונים את השמן והסוכר ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים לבלילת החלמונים את הקקאו, קמח תפוחי האדמה, קמח המצה, המים, סוכר הווניל ואבקת האפיה ומערבבים טוב עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 04.

    את החלבונים שבקערה השניה מקציפים בעזרת מערבל לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה.

  • 05.

    מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות (כדי שהתערובת לא תישבר).

  • 06.

    מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים פנימה את תערובת העוגה ומכניסים לתנור לחום בינוני כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    להכנת הקרם: מניחים בסיר את הסוכר, הקקאו והמים ומערבבים היטב עד שאין גושים. מחממים את התערובת על אש קטנה ובתחילת הרתיחה מוסיפים את קוביות השוקולד, תוך ערבוב, עד שהתערובת הופכת לקרם אחיד. מוסיפים את תמצית הווניל והחמאה ומורחים את הקרם על העוגה. ניתן ואף מומלץ לפזר קוקוס מעל הקרם.

  • 08.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1407)