פסטה ברוטב שמנת פטריות
מנת פסטה מוגשת באחד הרטבים היותר אוהבים במטבח הישראלי- שמנת ופטריות, מנה משביעה וקלה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילת פטריות שמפיניון טרי פרוסות
- 1 בצל שרלוט
- 2 בצלים רגילים בינוניים עד גדולים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% לבישול
- 2 שיני שום טרי קצוץ דק
- 1/4 כוס יין לבן לבישול לפי הטעם
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל
- 2.5 כפות שמן זית
- 1 חבילת פסטה (מומלץ רביולי בטטה)
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים באש בינונית בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום, מוסיפים יין לבן לפי הטעם. ממתינים לצימצום מעט של היין, מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים כדקה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
02.
מוסיפים את השמנת המתוקה וכשמגיעה לרתיחה קלה, מורידים את האש ומבשלים על הגז כשלוש דקות.
-
03.
במקביל מחממים במים עם מעט מלח ושמן זית ומכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
-
04.
מערבבים את הרוטב עם הפסטה, מפזרים פתיתי גבינת פרמז'ן, מעט עלי ריחן טרי ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים