מתכון תפוחי אדמה ברוטב | השף הלבן

תפוחי אדמה ברוטב

בתור תוספת או בפני עצמה, המנה הזו ממכרת

מאת: עומר שליסר
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה ברוטב

המרכיבים ל8 מנות:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1.5 רסק עגבניות גדול
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • פלפל
  • מלח
  • כמון
  • זעתר
  • כורכום
  • גבינה מגורדת של השף הלבן
  • שמן זית
  • בין רבע לחצי קנקן מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לשניים במקבילם מדליקים את האש ומחממים שמן זית על מחבת.

  • 02.

    מכינים בכוס בצד כורכום וזעתר ואחרי שהשמן רותח במחבת מתבלים את תפוחי בתערובת שבכוס ומכניסים למחבת לטיגון למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בזמן שהתפוחי אדמה במחבת קוצצים את שיני השום ואת הבצל במקביל שמים סיר על האש ובתוכו שמן זית מחכים שהשמן יירתח ומכניסים את השום ואת הבצל לטיגון למשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    אחרי 5 הדקות האלה מחכים שתפוחי האדמה יהיו מוכנים ואחרי זה מכניסים אותם לסיר יחד עם הבצל והשום נותנים עוד 2 דקות ואז מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים טוב טוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים את המלח, פלפל, כמון וממשיכים לערבב אחרי זה מוסיפים מים ונותנים לזה לעמוד כ-15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה, שתפוחי האדמה במצב זה מוסיפי כ-3 כפות של גבינה לתוך הסיר ברותח עד שהגבינה נמסה. הצעה להגשה: אחרי ששמים את תפוחי האדמה בצלחת אפשר וכדי להוסיף מנה נכבדת של עוד גבינה על תפוחי האדמה זה משפר את המנה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(445)