מתכון תפוחי אדמה ברוטב | השף הלבן

תפוחי אדמה ברוטב

בתור תוספת או בפני עצמה, המנה הזו ממכרת

מאת: עומר שליסר
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה ברוטב

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1.5 רסק עגבניות גדול
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • פלפל
  • מלח
  • כמון
  • זעתר
  • כורכום
  • גבינה מגורדת של השף הלבן
  • שמן זית
  • בין רבע לחצי קנקן מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לשניים במקבילם מדליקים את האש ומחממים שמן זית על מחבת.

  • 02.

    מכינים בכוס בצד כורכום וזעתר ואחרי שהשמן רותח במחבת מתבלים את תפוחי בתערובת שבכוס ומכניסים למחבת לטיגון למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בזמן שהתפוחי אדמה במחבת קוצצים את שיני השום ואת הבצל במקביל שמים סיר על האש ובתוכו שמן זית מחכים שהשמן יירתח ומכניסים את השום ואת הבצל לטיגון למשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    אחרי 5 הדקות האלה מחכים שתפוחי האדמה יהיו מוכנים ואחרי זה מכניסים אותם לסיר יחד עם הבצל והשום נותנים עוד 2 דקות ואז מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים טוב טוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים את המלח, פלפל, כמון וממשיכים לערבב אחרי זה מוסיפים מים ונותנים לזה לעמוד כ-15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה, שתפוחי האדמה במצב זה מוסיפי כ-3 כפות של גבינה לתוך הסיר ברותח עד שהגבינה נמסה. הצעה להגשה: אחרי ששמים את תפוחי האדמה בצלחת אפשר וכדי להוסיף מנה נכבדת של עוד גבינה על תפוחי האדמה זה משפר את המנה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(445)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.