עוגת גבינה ותפוחים
עוגת גבינה מושקעת עם תפוחים שתהפוך לשיחת הערב של האורחים
המרכיבים למנות 12/תבנית 25X35:
- 140 גרם קמח
- 100 גרם סוכר חום
- 230 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- 500 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2 תפוחים גרנד סמית
- 1/2 כפית אבקת קינמון
- 2 כפיות סוכר חום
- 40 גרם פתיתי שיבולת שועל
- 40 גרם קשיו קצוצים
- 100 גרם סוכר חום
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- 120 גרם קמח
- 150 גרם סוכר
- 25 מ"ל מים
- 125 מ"ל שמנת
- 1/2 כפית גלוקוז
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ של מלח
- אפשרי: סוכריות טופי קרמל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממיםתנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
מערבבים ביסודיות את הסוכר, הקמח וחמאה לבצק אחיד.
-
03.
מעבירים לתבנית אפיה 35X25 ומשטחים באופן שווה. אופים במשך 15 דקות עד להשחמה קלה.
טיימר מופעל
-
04.
בקערת המיקסר מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם ווניל.
-
05.
מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה - לא יותר מדי.
-
06.
יוצקים את השמנת על גבי הבסיס.
-
07.
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מערבבים עם קינמון ואבקת סוכר ויוצקים באופן שווה על פני הקרם.
-
08.
בקערה מערבבים קמח, קשיו, פתיתי שיבולת שועל, סוכר חום וחמאה לתערובת פירורית גסה.יוצקים באופן שווה על פני התפוחים.
-
09.
מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 5 דקות. אופן הכנת הקרמל:
טיימר מופעל
-
10.
במחבת גדולה ועמוקה מערבבים את הסוכר והמים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהסוכר נמס. עד לקבלת צבע חום בהיר.
טיימר מופעל
-
11.
מסירים מאש ומוסיפים את השמנת תוך בחישה באיטיות (בזהירות כי זה מתנפח) ומוסיפים את הוניל.
-
12.
מערבבים היטב ומניחים על אש נמוכה. מבשלים תוך בחישה במשך 2 דקות כל הזמן.
טיימר מופעל
-
13.
מסירים מהאש ומוסיפים את גלוקוז תוך ערבוב טוב.
-
14.
ניתן לקצר את תהליך הקרמל ולהמיס סוכריות קרמל.