מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד
בואו להכיר את המלפאטי- ניוקי גבינה ברוטב מיוחד של שמנת ותרד. ההנאה מובטחת
המרכיבים ל5 מנות:
- 50 גרם חמאה
- 500 גרם עלי תרד נקיים
- 200 גרם (כחצי חבילה) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
- 90 גרם קמח
- 3 חלמונים
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 150 גרם (חבילה וחצי) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 250 מ"ל שמנת 32% מסדרת השף הלבן
- 200 גרם עלי תרד נקיים קצוצים גס
- 6 כפות יין לבן
- 50 גרם (חצי חבילה) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- קורט אגוז מוסקט טחון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 20 גרם חמאה
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הניוקי:חולטים את התרד למשך דקה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. מסננים וסוחטים את התרד היטב.
-
02.
ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד החלוט ומתבלים במלח ובפלפל. מאדים למשך 2-3 דקות, מצננים וקוצצים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים בקערה גדולה את גבינת הכנען עם הקמח, החלמונים, המוסקט הטחון, פתיתי הפרמזן והתרד. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
04.
מקמחים קלות מגש עם נייר אפייה. יוצרים כדורי ניוקי מהתערובת בעזרת שתי כפיות ומניחים על המגש המקומח. מנערים את הניוקי עם הקמח על המגש קלות.
-
05.
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
-
06.
להכנת הרוטב:ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מצמצמים את היין למשך כדקה-שתיים ומוסיפים את השמנת והמוסקט הטחון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
07.
להשלמת המנה:מבשלים את הניוקי במים הרותחים, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים ישירות לרוטב במחבת.
-
08.
מערבבים את הניוקי עם הרוטב, מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומגישים מיד.