מתכון עוגת טופי גבינה | השף הלבן

עוגת טופי גבינה

עוגת טופי גבינה – מושלמת לכל אירוח

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת טופי גבינה

המרכיבים למנות 10:

לבסיס קראמבל קקאו:
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
  • מעט מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה
  • 250 גרם (1 מיכל + כף גדושה) גבינת שמנת 30%
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 45 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
לרוטב הטופי:
  • 100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה רותחת
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 10 גרם חמאה רכה
  • מעט מלח
לסוכריות הקרמל:
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 25 מ”ל מים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מכינים את הבסיס: שמים את כל החומרים למעט החמאה המומסת בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.

  • 03.

    מפזרים את הפירורים בתבנית.

  • 04.

    אופים כ-10 דקות עד שהפרורים אפוים וזהובים. מצננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים לקראמבל חמאה מומסת ומערבבים ביד לקבלת תערובת מעט דביקה.

  • 06.

    משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב.

  • 07.

    אופים 10 דקות ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מכינים את העוגה: מערבלים חלמונים, מחצית מכמות הסוכר, שמנת, גבינת שמנת, גבינה לבנה, תמצית וניל וקורנפלור בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.

  • 09.

    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקיה לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ויוצקים על הבסיס.

  • 10.

    מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית תנור) עם מים חמים ואופים כשעה. העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ומעט רכה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

  • 11.

    מכינים רוטב טופי: מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן.

  • 12.

    מחממים סיר קטן נוסף ומפזרים על תחתיתו סוכר בשכבה אחידה. מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל.

  • 13.

    מניחים לקרמל להמשיך להתחמם וכשהוא מגיע לצבע ענברי מוסיפים לו את השמנת החמימה בהדרגה ותוך כדי בחישה.

  • 14.

    מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים. מעבירים למקרר ל-4-3 שעות.

  • 15.

    מכינים סוכריות קרמל: מחממים סיר קטן עם סוכר, חמאה ומים ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. הקרמל יתנפח מעט (לא לדאוג).

  • 16.

    יוצקים את הקרמל על נייר אפיה ומצננים כשעה. שוברים את משטח הקרמל בעזרת פטיש שניצל או ספל.

  • 17.

    לפני ההגשה יוצקים את רוטב הטופי הקר על העוגה, מפזרים שברי סוכריות קרמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)