קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש ותותים
שילוב מושלם בין שוקולד ותותים. ענבל רובין משתפת אותנו במתכון שלא תוכלו לוותר עליו

המרכיבים ל 24 יחידות:
- 6-7 תותים פרוסים למשולשים
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- 300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
- 1/4 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 45 גרם קקאו (1/3 כוס)
- 215 מ"ל חלב (1 כוס)
- 225 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שבבי שוקולד מריר
- 220 גרם שוקולד מריר
- 220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות 4 כפות)
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הציפוי:
-
02.
בסיר על להבה בינונית מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה.
-
03.
מורידים מן האש שופכים מעל השוקולד (בקערה כמובן) ממתינים כ-2 דקות ורק אז מערבבים עד לאיחוד ומניחים לצינון במקרר לפחות לכ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
הכנת הקאפקייקס:
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
לקערה מנפים את הקמח, סודה לשתיה, מלח ,אבקת אפייה וקקאו.
-
07.
למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לעבד על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי אוורירי.
-
08.
מעבירים למהירות איטית ומוסיפים ביצה ביצה לאט ואת תמצית הוניל.
-
09.
עוצרים את המיקסר ומתחילים להוסיף את תערובת הקמח ואת החלב כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח ב-2 פעמים (זהירות מעיבוד יתר).
-
10.
עוצרים את המיקס ומוסיפים את שבבי השוקולד ומעבדים עוד כ-10 שניות רק לאיחוד כל החומרים.
-
11.
משמנים קלות עם חמאה מומסת או שמן קנולה את המנג'טים (אני מדברת רק על אלה מהסיליקון ) ומכניסים לתנור לאפייה של כ20-25 דקות או עד שקיסם יוצא לח (לא רטוב) עם פירורים.
טיימר מופעל
-
12.
קישוט:
-
13.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו לגמרי לוקחים סכין מריחה ומורחים את הגנאש היציב אך לא נוקשה על העוגות ומקשטים בתותים.