מתכון עוגת שמנת ושוקולד | השף הלבן

עוגת שמנת ושוקולד

הכנה מהירה, עוגה עשירה ומהודרת. מה רע?

מאת: השף אורן גירון - "עושים בישול"
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שמנת ושוקולד

המרכיבים ל12 מנות:

  • 500 מ"ל קצפת צימחית
  • 4 ביצים
  • 400 גרם סוכר
  • 400 גרם קמח תופח
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשניים.

  • 04.

    ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה. מוסיפים אותו בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.

  • 05.

    יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.

  • 06.

    אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 07.

    מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(208)