מתכון שטרויזל תותים | השף הלבן

שטרויזל תותים

מתכון מיוחד ומושקע

מאת: נוי שניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שטרויזל תותים

המרכיבים ל6 מנות:

  • כ-18 תותים
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 קופסא (כ-100 גרם) גבינת שמנת 30%
לשטרויזל:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 2/3 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בידיים את כל חומרי השטרויזל ומפוררים בידיים את קוביות החמאה כך שתיווצר תערובת פירורים אחידה.

  • 02.

    מפזרים בתבנית את השטרויזל ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה (כעבור חצי מהזמן מומלץ להוציא מהתנור ולערבב). מצננים בטמפרטורת החדר.

  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקרם חלק.

  • 04.

    מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב רק עד שהקרם אחיד.

  • 05.

    חותכים את התותים לקוביות בינוניות.

  • 06.

    מסדרים את המנות: בכוסות שקופות מניחים כף מהשטרויזל (בכל כוס), מעל את קוביות התותים, כ-2 כפות גדושות של קרם (בכל כוס) ומפזרים מעל שוב מהשטרויזל.

  • 07.

    אפשר לשמור במקרר כמה שעות אם לא מגישים מיד.  

הכנת? כאן מדרגים
(143)