המרכיבים ל6 מנות:
- כ-18 תותים
לקרם:
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
- 2 כפות סוכר
- 1/2 קופסא (כ-100 גרם) גבינת שמנת 30%
לשטרויזל:
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- 1/4 כוס סוכר חום כהה
- 2/3 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בידיים את כל חומרי השטרויזל ומפוררים בידיים את קוביות החמאה כך שתיווצר תערובת פירורים אחידה.
-
02.
מפזרים בתבנית את השטרויזל ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה (כעבור חצי מהזמן מומלץ להוציא מהתנור ולערבב). מצננים בטמפרטורת החדר.
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקרם חלק.
-
04.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב רק עד שהקרם אחיד.
-
05.
חותכים את התותים לקוביות בינוניות.
-
06.
מסדרים את המנות: בכוסות שקופות מניחים כף מהשטרויזל (בכל כוס), מעל את קוביות התותים, כ-2 כפות גדושות של קרם (בכל כוס) ומפזרים מעל שוב מהשטרויזל.
-
07.
אפשר לשמור במקרר כמה שעות אם לא מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים